Letartóztatták a szigethalmi férfit, aki eltörte egy rendőr kezét intézkedés közben

bűnügy
2020 június 01., 10:13

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság hétfőn azt a 42 éves szigethalmi férfit, aki az egyik vele szemben intézkedő rendőr kezére olyan erővel csapta rá a kertkaput, hogy az eltört.

A Debreceni Járásbíróság közleménye szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra 2020. május 29-én, pénteken 23:30 körül csendháborításról érkezett állampolgári bejelentés az egyik megyei településről. A rendőrök a helyszínre mentek, de az ott tartózkodók nem voltak együttműködőek, nem akarták személyazonosságukat igazolni. Amikor a rendőrök ki akarták nyitni az udvarra vezető kertkaput, a túloldalon állók ezt a rendőröket szidalmazva megakadályozták.

Mikor végül -nekifeszülve - sikerült a rendőrségnek kinyitnia a kaput, áthaladás közben a gyanúsított férfi két kézzel, nagy erővel betolta azt.

A kapu rázáródott az egyik járőr kezére, aki nyolc napon túl gyógyuló, többszörös csonttörést szenvedett.

A helyszínen tartózkodókat ezután intézkedés alá vonták, a rendőr kezét odacsukó férfi viszont mind a bilincselésnek, mind a rendőrök fogásának ellenállt, az egyik rendőr láthatósági mellényét is leszakította. A rendőrök végül könnygáz sprayt vetettek be, így tudták megbilincselni a 42 éves szigethalmi férfit.

Ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás. Előzetes letartóztatása azért indokolt a bíróság szerint, mert „megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított - a büntetés várható mértékére tekintettel - megszökne, elrejtőzne”.