Letartóztatták a szigethalmi férfit, aki eltörte egy rendőr kezét intézkedés közben

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság hétfőn azt a 42 éves szigethalmi férfit, aki az egyik vele szemben intézkedő rendőr kezére olyan erővel csapta rá a kertkaput, hogy az eltört.

A Debreceni Járásbíróság közleménye szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra 2020. május 29-én, pénteken 23:30 körül csendháborításról érkezett állampolgári bejelentés az egyik megyei településről. A rendőrök a helyszínre mentek, de az ott tartózkodók nem voltak együttműködőek, nem akarták személyazonosságukat igazolni. Amikor a rendőrök ki akarták nyitni az udvarra vezető kertkaput, a túloldalon állók ezt a rendőröket szidalmazva megakadályozták.

Mikor végül -nekifeszülve - sikerült a rendőrségnek kinyitnia a kaput, áthaladás közben a gyanúsított férfi két kézzel, nagy erővel betolta azt.

A kapu rázáródott az egyik járőr kezére, aki nyolc napon túl gyógyuló, többszörös csonttörést szenvedett. 

A helyszínen tartózkodókat ezután intézkedés alá vonták, a rendőr kezét odacsukó férfi viszont mind a bilincselésnek, mind a rendőrök fogásának ellenállt, az egyik rendőr láthatósági mellényét is leszakította. A rendőrök végül könnygáz sprayt vetettek be, így tudták megbilincselni a 42 éves szigethalmi férfit.

Ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás. Előzetes letartóztatása azért indokolt a bíróság szerint, mert „megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított - a büntetés várható mértékére tekintettel - megszökne, elrejtőzne”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér