Egy vecsési nőnek órákig egy koronavírusos beteg mellett kellett feküdnie a Dél-pesti Kórházban

Egészségügy
2020 június 02., 15:59

A 27 éves, vecsési Perjés-Kiss Beatrix arról mesélt az RTL Híradónak, hogy órákig feküdhet egy igazoltan koronavírusos beteg mellett a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban.

A nő csütörtökön hasi panaszokkal került be a kórház sürgősségi, majd sebészeti osztályára, és a kórteremben két másik beteg is feküdt. Azt mondta, 19 órakor kapták a hírt az egyik sebésztől, hogy a mellette fekvő idős nőnek pozitív lett a Covid-19-tesztje.

Az egyik orvos elmondta, hogy az idős nőt 5 nappal korábban tesztelték, de az eredmény késett. Perjés-Kiss szerint viszont az enyhe tüneteket mutató fertőzött még azután is órákig mellettük maradt, hogy kiderült az eredmény.

A maszkot maguknak kellett biztosítaniuk, de kötelező volt viselniük, alvás közben is, és ettől nem érezték magukat biztonságban, mivel étkezésnél levették, ugyanazt a vécét használták, és délelőttől késő estig egyszer sem volt takarítás – mondta.

Másnap elment a kórházból, de előtte alá kellett írnia egy nyilatkozatot, hogy otthon 2 hétre karanténban vonul. Az ajtóra ragasztandó piros tájékoztatót azóta sem kapta meg, és 5 napja vár a tesztje eredményére is. Az asztmás férjével él együtt, aki különösen veszélyeztetett. A nő azt mondta, beperli a kórházat, ha pozitív lesz az eredmény.

A Jahn Ferenc kórház a csatornának azt írta: minden szabályszerű volt, a nőt megfelelő távolságra fektették a kórteremben a többiektől, és minden betegnek sebészi maszkot kellett viselnie.