Hosszú sorok Dél-Afrikában: vége az alkoholtilalomnak

Hosszú sorok állnak a boltok előtt Dél-Afrikában, ahol két hónap után újra lehet alkoholt venni, írja a BBC. Az alkoholárusítás tilalmát két hónapja vezették be, a koronavírus elleni intézkedések részeként. 

Fotó: PHILL MAGAKOE/AFP

A dél-afrikai közösségi média tele van olyanok képeivel, akik az első lehetséges pillanatban elmentek alkoholt venni, és ünnepelve jöttek ki a boltból.

Fotó: PHILL MAGAKOE/AFP

Az alkohol eladását azért tiltották be, hogy a rendőrségnek és a kórházaknak több figyelme maradjon a koronavírus-helyzetre, az alkohol fűtötte erőszak ugyanis súlyos probléma az országban. A hatóságok szerint a tiltásnak érezhető hatása volt. A szeszipari cégek közben arra panaszkodtak, hogy csődbe mennek az intézkedés miatt. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér