18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Kapával trancsírozták fel az érsekvadkerti nagymama macskáját a haragos szomszéd telkén

ÁLLAT
2020 június 02., 12:13
photo_camera A bűnjelként elvitt kapa.

A Nógrád megyei rendőrség szóvivője a 444-nek megerősítette, hogy állatkínzás alapos gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a balassagyarmati rendőrkapitányságon abban a kirívóan kegyetlen, Érsekvadkert községben egy jó hete történt ügyben, amiben a károsult fia lapunknál jelentkezett.

A fia elbeszélése szerint édesanyja évtizedek óta rossz viszonyban van ugyan a közel nyolcvanéves szomszédasszonyával, de a május 23-án történt esetnek nem volt semmiféle közvetlen előzménye, a két fél között a férfi szerint “maximum szóváltások” szoktak előfordulni, de azok is “úgy félévente”.

A közelben lakó férfit május 24-én, vasárnap kora este azzal hívta telefonon az édesanyja, hogy előző nap kora délután óta nem találta a Cirmi nevű, hétéves, szelid, ivartalanított nőstény macskáját, aki a hívogatásra sem reagált, viszont a szomszédja telekhatáron álló fa fészeréből nyávogást hall.

A fia a 444-nek azt mesélte, hogy Cirmi volt az anyja egyetlen háziállata, szelid, kezes macska, az emberektől nem tartott. Az anyja hivása után azonnal autóba ültek a fiával együtt. Miután az anyjához érve ők is hallották a ritkásan megszólaló, elhaló nyávogást, a fia két aluminium létra segítségével átmászott a szomszédba, ahol a fészerben megtalálta a haldokló macskájukat, illetve a szomszédasszony kapáját, rajta az állat szőrével.

A macskával olyan brutálisan bánt el valaki, mintha deréktól hátrafelé ledarálta volna az állat testének hátsó részét..

A férfi azonnal hívta a rendőrséget, közben a fia még egyszer átmászott és átvitte magukhoz a bűnjelnek tekintett kapát is. A kiérkező rendőrök kikérdezték a károsult családot, illetve a szomszédot is, előbbiektől később magukkal vitték a kapát.

A férfi szerint a macskájuk beszorulhatott valahová, talán a fészer oldalát alkotó lécek közé és ezután csapkodhatták meg a kapával, így keletkezhetttek a sérülései kizárólag a teste hátsó részén.

Vasárnap éjjel nem volt könnyű állatorvost keríteni, a haldokló állatot végül Balassagyarmatra kellett bevinniük, hogy egy állatorvos ott vessen véget a szenvedéseinek.

A borzalmas eset “szörnyen megrázta” a családot, ami a telefonbeszélgetésünk közben is igencsak érezhető volt A férfi azt mondta, hogy eltökélte magát, hogy beleáll az ügybe, bár a végeredményhez nem fűz nagy reményeket, fel sem merül benne például, hogy egy idős asszonyt letöltendő börtönbüntetésre ítéljenek állatkínzás miatt. A faluban elmondása szerint nagy a felháborodás az eset miatt. Az eset után “Állatkínzás Érsekvadkerten” címmel létrehozott egy facebookos oldalt, ahová kirakott egy rövid videót, amit az agonizáló macskáról készített. Elmondása szerint azért, hogy akinek elvont elképzelései vannak az állati szenvedésről, az láthassa, hogy az milyen kevéssé különbözik az emberitől. Az oldalt azonban a felkavaró tartalom, illetve a vérszomjas kommentek miatt lekapcsolták.

A férfi a videót kitette a Youtube-ra is, kifejezetten azzal a céllal, hogy szembesítse az embereket az állatkínzás valós következményeivel. Azonban a legkomolyabban mondom, hogy ne kattints rá, csak ha biztosan el tudod viselni a szörnyű látványt és hangokat.