„Ne őket bilincseljék meg, ők a boltot védik!” - kiabálta élő adásban a riporter a rendőröknek

Elképesztő jelenet zajlott le Los Angeles Van Nuys nevű városrészében, a Fox 11 TV élő adásában. Egy italbolt tulajdonosai puskákkal felszerelkezve védték boltjukat a fosztogatók ellen, és velük volt a bolt több fekete törzsvendége is.

Nem sokkal később megjelent egy csoport, akik a boltosok szerint a szomszédjukban lévő aranyüzletet akarták kifosztani. Heves szóváltás indult a két társaság között, eközben pedig rendőrautók húztak el mellettük, akiket a boltosok elkezdtek leinteni.

Meg is jelent a rendőrség, majd egy kaotikus jelenet közepén a rendőrök egyik része elkezdte előállítani

a boltosokkal lévő fekete nőt és két fekete férfit, akik a segítséget kérték.

Mindez viszont élő adásban ment, és a tévé riportere kétségbeesetten kiabált a rendőröknek, hogy „nem ők azok, ők a boltot védik”! De addigra már a fekete asszony bilincsben volt.

A rendőrség később közölte, zavaros volt a helyzet, és a protokollnak megfelelő, hogy ilyenkor mindenkit előállítanak, amíg tisztázódik, mi történt pontosan. A nőt és a két másik férfit elengedték. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér