Salvini: Magyarország számunkra példakép

Róma egyik legnagyobb terére szólította támogatóit keddre az olasz jobboldalt vezető Matteo Salvini, a Liga vezére és szövetségese, Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) elnöke, írja az MTI. Június 2-án ünneplik az olasz köztársaság nemzeti ünnepnapját.

A római Popolo téren óriási olasz zászlóval felvonuló tömeg Giuseppe Conte kormányfő lemondását követeli, és azonnali választásokat sürget. A tüntetéseket nemcsak Rómában, hanem több mint hetven olasz városban tartják meg.

Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

A tüntetésről tudósító MTI-nek nyilatkozva Matteo Salvini 

példaképnek nevezte Magyarországot.

Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

A politikus az őt éltető tömeg közepén, zöld-fehér-piros színű szájmaszkját levéve azt mondta: „Tisztelet a magyar népnek és a kormánynak, számunkra példaképek vagytok, köszönjük, hogy közel vagytok hozzánk!”.

Georgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnöke azt mondta, ha „Európában változik valami, az az általunk képviselt és velünk szövetséges erőknek lesz köszönhető”.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.