Salvini: Magyarország számunkra példakép

Róma egyik legnagyobb terére szólította támogatóit keddre az olasz jobboldalt vezető Matteo Salvini, a Liga vezére és szövetségese, Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) elnöke, írja az MTI. Június 2-án ünneplik az olasz köztársaság nemzeti ünnepnapját.

A római Popolo téren óriási olasz zászlóval felvonuló tömeg Giuseppe Conte kormányfő lemondását követeli, és azonnali választásokat sürget. A tüntetéseket nemcsak Rómában, hanem több mint hetven olasz városban tartják meg.

Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

A tüntetésről tudósító MTI-nek nyilatkozva Matteo Salvini 

példaképnek nevezte Magyarországot.

Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

A politikus az őt éltető tömeg közepén, zöld-fehér-piros színű szájmaszkját levéve azt mondta: „Tisztelet a magyar népnek és a kormánynak, számunkra példaképek vagytok, köszönjük, hogy közel vagytok hozzánk!”.

Georgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnöke azt mondta, ha „Európában változik valami, az az általunk képviselt és velünk szövetséges erőknek lesz köszönhető”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér