Megkérdezték Trudeau-tól, miért vonakodik nyilatkozni Trumpról, erre előadta minden idők vonakodását

külföld
2020 június 03., 14:03

Egy riporter kérdezett rá a kanadai miniszterelnöknél egy keddi sajtótájékoztatón, hogy miért vonakodik kommentálni Donald Trump megnyilvánulásait az országos tüntetésekkel kapcsolatban, közelebbről azt, hogy az amerikai elnök immáron a hadsereg bevetésével fenyegeti a tiltakozókat. A vonakodást érintő felvetésre Justin Trudeau minden addiginál látványosabb vonakodással felelt:

kerek 20 másodpercig nem találta a szavakat,bár sokadik visszanézés után az se világos, hogy kereste-e egyáltalán azokat - az első tíz másodpercben olyan üres tekintettel meredt az újságírók irányába.

link Forrás
link Forrás

Az biztos, hogy valami nagy óvatoskodás van a háttérben, mert ahogy azt 24.hu is jelezte, hiperdiplomatikus válaszában Trudeau gondosan kerülte, hogy kiejtse Trump nevét, sőt - egyáltalán nem, illetve csak közhelyes általánosságban beszélt az amerikai helyzetről.

A kanadai miniszterelnök azt mondta, hogy most az odafigyelésnek és összefogásnak van itt az ideje, ezután pedig arról beszélt, hogy Kanadában is létező problémákról van szó, a feketéket ott is éri megkülönböztetés, és kormánya sokat tett azért, hogy a szisztematikus rasszizmus visszaszoruljon, de még mindig sok a teendő. (24.hu)