Megkérdezték Trudeau-tól, miért vonakodik nyilatkozni Trumpról, erre előadta minden idők vonakodását

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy riporter kérdezett rá a kanadai miniszterelnöknél egy keddi sajtótájékoztatón, hogy miért vonakodik kommentálni Donald Trump megnyilvánulásait az országos tüntetésekkel kapcsolatban, közelebbről azt, hogy az amerikai elnök immáron a hadsereg bevetésével fenyegeti a tiltakozókat. A vonakodást érintő felvetésre Justin Trudeau minden addiginál látványosabb vonakodással felelt: 

kerek 20 másodpercig nem találta a szavakat,bár sokadik visszanézés után az se világos, hogy kereste-e egyáltalán azokat - az első tíz másodpercben olyan üres tekintettel meredt az újságírók irányába. 

Az biztos, hogy valami nagy óvatoskodás van a háttérben, mert ahogy azt 24.hu is jelezte, hiperdiplomatikus válaszában Trudeau gondosan kerülte, hogy kiejtse Trump nevét, sőt - egyáltalán nem, illetve csak közhelyes általánosságban beszélt az amerikai helyzetről. 

A kanadai miniszterelnök azt mondta, hogy most az odafigyelésnek és összefogásnak van itt az ideje, ezután pedig arról beszélt, hogy Kanadában is létező problémákról van szó, a feketéket ott is éri megkülönböztetés, és kormánya sokat tett azért, hogy a szisztematikus rasszizmus visszaszoruljon, de még mindig sok a teendő. (24.hu

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!