Megkérdezték Trudeau-tól, miért vonakodik nyilatkozni Trumpról, erre előadta minden idők vonakodását

Egy riporter kérdezett rá a kanadai miniszterelnöknél egy keddi sajtótájékoztatón, hogy miért vonakodik kommentálni Donald Trump megnyilvánulásait az országos tüntetésekkel kapcsolatban, közelebbről azt, hogy az amerikai elnök immáron a hadsereg bevetésével fenyegeti a tiltakozókat. A vonakodást érintő felvetésre Justin Trudeau minden addiginál látványosabb vonakodással felelt: 

kerek 20 másodpercig nem találta a szavakat,bár sokadik visszanézés után az se világos, hogy kereste-e egyáltalán azokat - az első tíz másodpercben olyan üres tekintettel meredt az újságírók irányába. 

Az biztos, hogy valami nagy óvatoskodás van a háttérben, mert ahogy azt 24.hu is jelezte, hiperdiplomatikus válaszában Trudeau gondosan kerülte, hogy kiejtse Trump nevét, sőt - egyáltalán nem, illetve csak közhelyes általánosságban beszélt az amerikai helyzetről. 

A kanadai miniszterelnök azt mondta, hogy most az odafigyelésnek és összefogásnak van itt az ideje, ezután pedig arról beszélt, hogy Kanadában is létező problémákról van szó, a feketéket ott is éri megkülönböztetés, és kormánya sokat tett azért, hogy a szisztematikus rasszizmus visszaszoruljon, de még mindig sok a teendő. (24.hu

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér