A Facebook blokkolni fogja az államilag irányított médiacégek hirdetéseit az USA-ban

A Facebook közölte, hogy nyáron elkezdi blokkolni az államilag irányított médiacégek reklámvásárlásait az Egyesült Államokban. Ezenkívül új címkéket vezet be, hogy átláthatóságot biztosítson a felhasználóknak az állami ellenőrzésű cégek hirdetéseit és bejegyzéseit illetően. Ilyenek lehetnek például az orosz Szputnyik, a kínai People's Daily vagy az iráni Tasnim News Agency. A helytelenül címkézett cégek fellebbezhetnek.

Nathaniel Gleicher, aki a Facebook biztonsági politikájáért felel, azt mondta, a cég még nem látott sok példát arra, hogy külföldi kormányok reklámokat használnak amerikai állampolgároknak szánt manipulációs tartalmak népszerűsítésére, de a a 2020-as választások előtt sok óvatossággal veszi ezt a lépést. (Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér