Egy kaliforniai rendőr agyonlőtt egy térdelő férfit, mert azt hitte, pisztoly van nála, pedig kalapács volt

Öt töltényt lőtt egy kaliforniai rendőr egy 22 éves, térdelő férfire a saját szélvédője mögül, mert tévedésből azt gondolta, pisztoly van nála. Az eset kedden hajnalban történt, de a hatóságok csak szerdán számoltak be róla. 

Az áldozat, a latinó származású Sean Monterrosa éppen egy vallejói Walgreens üzlet területét akarta elhagyni, amit kedden kifosztottak a tüntetők a George Floyd meggyilkolása miatt indult zavargásokban. A beszámoló szerint egy olyan autó felé futott, amely korábban egy rendőrségi járműbe ütközött, sérülést okozva egy másik rendőrnek. 

„Monterrosa futás közben hirtelen megállt, letérdelt, és a kezét a csípője felé tette, láthatóvá téve egy tárgyat, ami kézifegyvernek tűnt” - idézi a New York Times a helyi rendőrfőnököt. Később kiderült, hogy egy hosszú, 38 centis kalapácsról volt szó. 

Az ügyészség és a rendőrség nyomozást indított az ügyben, és az ígéret szerint nyilvánosságra fogják hozni a rendőr testkamerájának felvételét. 

Címlapkép: Egy Walgreens bejárata San Fransiscóban, idén márciusban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér