Ismét fogadhatnak látogatókat az idősotthonokban

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat az idősotthonokban, amit még márciusban vezettek be a járványhelyzet miatt. Müller Cecília országos tisztifőorvos határozata szerint 

  • a szociális intézményekben a látogató csak azzal a gondozottal kerülhet 15 percen túl 2 méteres távolságon belül, akit meg akart látogatni,
  • csak egészséges embert fogadhatnak,
  • a látogatóknak kézmosási lehetőséget és/vagy kézfertőtlenítőt kell biztosítani,
  • lehetőleg a szabadban kell megszervezni a találkozót.

Mostantól maszk viselése mellett fodrász, manikűrös és pedikűrös is fogadható az intézményekben. A távolságtartás biztosításával pedig vallási eseményt is tarthatnak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér