Kásler 12 millió forintos miniszteri támogatást adott egy Ismerős Arcokról szóló dokumentumfilmre

12 millió forint jutott a Nemzeti Kulturális Alap április-májusi miniszteri keretéből a Real Pictures Kft.-nek, hogy filmet készítsen az Ismerős Arcok zenekarról. A cég honlapja szerint dolgozott már a Nemzeti Tehetség Programnak, és többek közt a Csík zenekarról is készített filmet.

Ez az ötödik legnagyobb támogatási összeg a listában, ennél többet kapott

  • a Geo-Ökofilm Kft. a „Veletek, értetek” című dokumentumfilm-sorozat 16-30. részeire (35 millió forint),
  • a Magyar Nemzeti Múzeum a „Pacta Conventától a Monarchia végéig” kiállításra (30 millió forint),
  • a Kincses Kolozsvár Egyesület a Kolozsvári Magyar Napokra (20 millió forint), és
  • a Magyar Írók Egyesülete a Lyukasóra című folyóiratra (15 millió forint). 

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter 10 millió forinttal támogatja Kossuth Lajos és Széchenyi István bronz domborművének felállítását is a szlovákiai Királyhelmecen. Négymillió forint jutott a Kárpátia zenekar dokumentum- és koncertfilmjének vetítésére is, ezt a Szent László Király Alapítvány a Szellemi és Erkölcsi Megújulásért nevű szervezet kapta. 

Kásler MiklósFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Ezen kívül többek közt Kállai Ernő is kapott 5 millió forintos alkotói támogatást az „Erdélyi emlékek - szépen szól a tárogató hangja a Hargitán” című mű elkészítésére.

Az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítványnak 1,5 millió, a szirmabesenyői önkormányzatnak pedig 6 millió forint jutott, az előbbi kötetmegjelentetésre, az utóbbi szoborállításra szól. A teljes listát itt lehet megnézni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér