Felújítják a Műcsarnokot

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány rendelete, ami nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a Műcsarnok teljes körű rekonstrukcióját és korszerűsítését - szúrta ki a napi.hu. Ez annyit tesz, hogy a legtöbb hatósági eljárás alól kivonják a beruházást, ami így a normálisnál sokkal gyorsabban megkap minden engedélyt. 

A rendeletben a felújítás költségéről és pontos tartalmáról nem esik szó, arról viszont igen, hogy 24 hónapnyi közterülethasználattal számolnak az építkezés során. A Magyar Művészeti Akadémia 2018-as közgyűlésén - az övék a múzeum - még arról esett szó, hogy 2019-ben elkezdenék a felújítást, ami a kiállítóterekben 2021-ig, a közönség elől elzárt részeken 2022-ig tartott volna az akkori tervek szerint.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér