Karácsony: A kormány jövő évi költségvetés-tervezete a főváros számára felér egy disznóöléssel, de ebben az esetben Budapest a disznó

A kormány szerint stabil Budapest működése, míg a főpolgármester szerint a csődveszély fenyeget, pénteken egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tettek a felek. 

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint 

az önkormányzatok támogatása emelkedik, Budapest működése stabil és a kormány ebben mindig partner lesz.

Orbán Balázs szerint a fővárost érintő elvonásokat azzal indokolta, hogy "az egyes önkormányzatok adóerő-képessége között hatalmas különbségek lehetnek, Budapesté például háromszor akkora, mint egy átlagos településé." Szerinte a szociális hozzájárulás az ilyen jellegű egyenlőtlenségek enyhítését szolgáló önkormányzatok közötti átcsoportosítás, nem pedig kormányzati elvonás. Hozzátette: a főváros az egész ország számára fontos és a kormány ebben mindig partner lesz.


A kormány jövő évi költségvetés-tervezete a főváros számára felér egy disznóöléssel, de ebben az esetben Budapest a disznó, 

mondta az RTL Klub Híradójának a főpolgármester. Karácsony Gergely szerint a 34 milliárdos elvonás akkora összeg, hogy abból évente fel lehetne újítani a Lánchídat. 

Olyan mértékű elvonás, hogy gyakorlatilag mindent zárójelbe tesz,

tette hozzá.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér