Kövér szerint el kell Magyarországon érni, hogy "soha ne lehessen többé mást, mint nemzeti politikát folytatni"

politika
2020 június 05., 15:17

1990 után harminc évvel a felénél jár az ország annak a mentalitásváltásnak, amely a tanuljunk meg kicsik lenni helyett a "tanuljunk meg önmagunk lenni, és a merjünk nagyot álmodni gondolatát teszi a közösségi cselekvés vezérfonalává," mondta az Országgyűlés elnöke a Magyar Művészeti Akadémia budapesti emlékülésén pénteken. Kövér László szerint olyan gazdasági, társadalmi és szellemi változásokat kell elérni Magyarországon, hogy

"soha ne lehessen többé mást, mint nemzeti politikát folytatni".

A házelnök beszédében kiemelte, hogy az elmúlt száz esztendőből 55 éven keresztül nemzetellenes vagy a nemzet iránt közömbös politika gyakorolta a főhatalmat Magyarországon, csak 45 esztendő adatott eddig a nemzeti politikának, hogy kormányzati eszközökkel éljen.

"Trianon óta nemcsak a nemzet egyharmada van kisebbségben a külhonban, hanem Magyarországon még mindig kisebbségben van a nemzeti politika is,"

jelentette ki Kövér. A Magyar Művészeti Akadémiáról elmondta, hogy az nemcsak tagja önmegvalósításához biztosít keretet, hanem arra is hivatott, hogy a 21. századi magyar szellemi önvédelem egyik bástyája legyen. (MTI)