Trump: Remélem, George lenéz fentről, és azt gondolja, ez egy nagyszerű nap

Fotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

„A törvény előtti egyenlőség azt jelenti, hogy minden amerikait egyenlően kezelnek minden esetben, amikor a hatóságokkal találkoznak. Mind láttuk, hogy mi történt múlt héten, ezt nem engedhetjük meg. Remélem, George most lenéz fentről, és azt mondja, ez egy nagyszerű nap az országnak, egy nagyszerű nap nap neki, egy nagyszerű nap mindenkinek. Ez egy nagyszerű napja az egyenlőségnek.”

Ezt a gondolatmenetet adta elő Donald Trump amerikai elnök pénteken újságírók előtt, kampánycsapata pedig ki is posztolta külön az idézetet:

Az idézet előtt Trump a friss foglalkoztatottsági adatokról beszélt (az áprilisi brutális zuhanás után májusban emelkedett a munkahelyek száma), az elnök szerint Amerika hamar kilábal a válságból.  Ezután mintha eltért volna az írott szövegtől, és ekkor beszélt arról, mi lenne, ha George Floyd lenézne az égből. Az elnök azt is elmondta, az ország nagyjából túlvan a koronavírus-járványon. 

De hogy pontosan mire gondolt, nem teljesen világos, mert nem válaszolt, amikor még távozáskor is kiabáltak utána újságírók, hogy mitől nagyszerű ez a nap George Floydnak, akit múlt héten öltek meg rendőri intézkedés közben Minneapolisban. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér