Úgy lökte fel a buffalói rendőr az utcán sétáló bácsit, hogy ott maradt véres fejjel kiterülve

POLITIKA
2020 június 05., 07:37

Kevés jobb összefoglalása létezik az Amerikában pillanatnyilag uralkodó káosznak, mint ez a képpár:

A bal oldali képen az az egy nappal ezelőtt megesett, azonnal híressé vált jelenet látható, amikor 5 buffalói rendőr a rendőri erőszak ellen tilltakozók gesztusát átvéve letérdelt az utcán. A jobb oldali képen pedig az a friss eset, ami konkrétan ugyanott történt egy nappal később, és ami miatt két buffalói rendőrt felmentettek a munkavégzés alól és az ügyükben vizsgálat indult.

link Forrás

A friss sztori annyi, hogy a tüntetések miatt elrendelt kijárási tilalom kezdete után a Niagara Sqare-en egy kisebb tüntetés miatt megjelent járőröző rendőrök közül ketten egyszerűen fellöktek egy ott sétáló, telefonnal a kezében hozzájuk lépő idős férfit miközben egyes rohamrendőrök azt kiáltozták, hogy "Mozgás!", mások meg azt, hogy "Lökd hátra!". Az indokolatlannak tűnő, durva támadás következtében a 75 éves férfi hátraesett és úgy beverte a fejét, hogy mozdulatlanul heverve maradt a kövezeten, a feje körül növekvő vértócsában, ami a jobb füléből szivárgott.

Az áldozatot súlyos, de nem életveszélyes állapotban, kórházban ápolják azóta.

A felháborodást csak növelte, hogy az esetről elsőként nyilatkozó rendőrségi szóvivő megemlítette ugyan az idős ember sérülését, de azzal, hogy "megbotlott és elesett", elhallgatva azt, hogy nem magától botlott, hanem fellökték.

A város rendőrfőnöke vizsgálatot rendelt el és fizetés nélküli kényszerszabadságra küldte a két érintett rendőrt. Byron W. Brown polgármester azt nyilatkozta, hogy mélyen felkavarta az esetről publikált videó, amit egy helyi tévéstáb készített. Közleményében a polgármester azt is megjegyezte, hogy a videón látható eset előtt a tüntetők két csoportja összeverekedett egymással, a rendfenntartók ezért lendültek mozgásba.