Úgy lökte fel a buffalói rendőr az utcán sétáló bácsit, hogy ott maradt véres fejjel kiterülve

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Kevés jobb összefoglalása létezik az Amerikában pillanatnyilag uralkodó káosznak, mint ez a képpár:

 A bal oldali képen az az egy nappal ezelőtt megesett, azonnal híressé vált jelenet látható, amikor 5 buffalói rendőr a rendőri erőszak ellen tilltakozók gesztusát átvéve letérdelt az utcán. A jobb oldali képen pedig az a friss eset, ami konkrétan ugyanott történt egy nappal később, és ami miatt két buffalói rendőrt felmentettek a munkavégzés alól és az ügyükben vizsgálat indult.

A friss sztori annyi, hogy a tüntetések miatt elrendelt kijárási tilalom kezdete után a Niagara Sqare-en egy kisebb tüntetés miatt megjelent járőröző rendőrök közül ketten egyszerűen fellöktek egy ott sétáló, telefonnal a kezében hozzájuk lépő idős férfit miközben egyes rohamrendőrök azt kiáltozták, hogy "Mozgás!", mások meg azt, hogy "Lökd hátra!". Az indokolatlannak tűnő, durva támadás következtében a 75 éves férfi hátraesett és úgy beverte a fejét, hogy mozdulatlanul heverve maradt a kövezeten, a feje körül növekvő vértócsában, ami a jobb füléből szivárgott.

Az áldozatot súlyos, de nem életveszélyes állapotban, kórházban ápolják azóta.

A felháborodást csak növelte, hogy az esetről elsőként nyilatkozó rendőrségi szóvivő megemlítette ugyan az idős ember sérülését, de azzal, hogy "megbotlott és elesett", elhallgatva azt, hogy nem magától botlott, hanem fellökték.

A város rendőrfőnöke vizsgálatot rendelt el és fizetés nélküli kényszerszabadságra küldte a két érintett rendőrt. Byron W. Brown polgármester azt nyilatkozta, hogy mélyen felkavarta az esetről publikált videó, amit egy helyi tévéstáb készített. Közleményében a polgármester azt is megjegyezte, hogy a videón látható eset előtt a tüntetők két csoportja összeverekedett egymással, a rendfenntartók ezért lendültek mozgásba.