Az USA kivonja csapatai negyedét Németországból

9500 fővel, vagyis jelenlegi létszáma több mint negyedével csökkenti Németországban állomásozó csapatai létszámát az amerikai haderő. A most bejelentett lépés után a jelenlegi 34500 fős kontingensből 25 ezer fő marad csak hátra.

Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár között most éppen feszült a viszony, miután Merkel megfúrta Trump tervét arról, hogy hirtelen tartsanak egy G7 csúcstalálkozót a járvány sújtotta Egyesült Államokban. Kormánya képviselői ezért most sietve hangoztatták, hogy a csapatkivonásnak semmi köze a két vezető vitájához, a lépést már tavaly szeptember óta készítik elő, az indoka pedig az, hogy a NATO megnövekedett költségvetése már nem indokolja ilyen nagy létszámú haderő állomásoztatását Németországban.

A tervek szerint a Németországból kivont csapatok egy része a szomszédos Lengyelországban lesz majd elszállásolva, egy részük hazatér, további részeik pedig más szövetségesekhez kerülnek. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér