Joe Biden megnyerte a demokrata előválasztásokat

Bár a riválisai visszalépése után ez már csak formalitás volt, de immár így, formálisan is eldőlt a demokrata előválasztás. A június 2-án tartott előválasztások szavazatainak összesítése alapján szombatra Joe Biden már 1991 küldöttet szerzett a demokraták nyár végi elnökjelölő gyűlésére, vagyis eleget a biztos győzelemhez.

Ezt maga Biden jelentette be a Mediumon közölt írásában. "Emberek, este bebiztosítottuk a jelölés elnyeréséhez szükséges 1991 küldöttet. Mostantól minden nap azért harcolok, hogy kiérdemeljem a szavazatotokat, hogy együtt megnyerhessük a csatát a nemzetünk lelkéért" - írta a Twitteren.

Amilyen izgalmasan indult az idei demokrata előválasztás, ahol eredetileg több tucatnyian pályáztak a jelöltségre, olyan gyorsan el is dőlt végül a verseny. Bár az első előválasztásokon Biden még kimondottan gyengén szerepelt, riválisai egymással is harcolva sorban elhullottak, így Biden gyakorlatilag már március 3-án, az ún. szuperkedden bebiztosította győzelmét, ami után vetélytársai sorra visszaléptek, így az elmúlt hetek előválasztásain Biden gyakorlatilag már ellenfél nélkül indult. A veterán, 1973 óta szenátorként, 2009 után alelnökként szolgáló Biden harmadszor próbálkozott a jelölés elnyerésével. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér