Több tízezer nyércet ölnek le Hollandiában a koronavírus miatt

Megsemmisítik a hollandiai nyércek egy részét, miután  bebizonyosodott, hogy a koronavírussal fertőzött nyérc embert is fertőzhet. A rendelkezés tízezer állatot, nőstényt és kölyköt érint, akiket egyébként a bundájukért tenyésztenek, de az utóbbi időben tíz farmon is találtak fertőzött állatokat.

Az első nyérceket még áprilisban gazdáik fertőzték meg, majd májusban megtörtént a fordítottja is, az állatok visszafertőztek. A két hollandiai eset az egyetlen bizonyítéka annak, hogy állatról emberre is képes terjedni át a vírus.

Az állatokat gázzal kábítják majd el, tetemük elszállítása után pedig az összes érintett farmot fertőtlenítik. Az országban összesen 140 nyércfarm található.

A világban Kínában, Lengyelországban és Dániában tenyésztenek nyérceket, évente 60 millió állatot vágnak le emiatt. A Humane Society International nemzetközi állatjogi szervezet ezért arra kérte a többi nyércet tenyésztő országot, hogy mihamarabb értékeljék a  hazai helyzetet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér