Fel akarta robbantani „a dögös pomponlányokat”, de a saját kezét sikerült leszakítania

külföld
2020 június 07., 07:59

Az egyik keze és néhány ujja is hiányzott, a nyakán pedig mély sebek éktelenkedtek, amikor Cole Carini, egy 23 éves amerikai férfi kedden este besétált a kórházba. Az FBI-ügynököknek azt mondta, fűnyírás közben szenvedett balesetet: „Olyan gyorsan forogtak a pengék, olyan volt, akár egy bomba” - mondta a Buzzfeed szerint.

Utólag kiderült, a történetnek tényleg köze van egy bombához, de nem úgy, ahogy Carini előadta. Az FBI ugyanis nem a kertben, hanem a hálószobában bukkant rá a férfi testének darabjaira. A falakat és a mennyezetet vér borította, odakint a pázsit viszont érintetlennek tűnt.

photo_camera Cole Carini Fotó: nbc.12.com/Western VA Regional Jail

Akkor vált végképp egyértelművé a helyzet, amikor bombakészítésre alkalmas vegyszereket és más eszközöket találtak. Sőt, egy gyűrött levél tanúsága szerint a férfi robbantásra készülhetett egy plázában, „a dögös pomponlányok” színpadánál. Amikor szembesítették ezzel, Carini kitartott a fűnyírós történet mellett.

„Nem félek a következményektől” - állt a levélben, ami Elliot Rodgert, az ismert Santa Barbarai-i ámokfutót is megidézte. Az akkor 22 éves férfi hat embert gyilkolt meg 2014-ben, mint utólag kiderült, azért, mert az őt állandóan visszautasító lányokon akart bosszút állni. Rodger azóta ikonius alaknak számít incel (involuntarily celibate) körökben, vagyis azoknál a frusztrált és dühös férfiaknál, akik soha nem szexelnek.

Carinit kiskorúként is elítélték már bombákkal kapcsolatos bűncselekményekért.