Száraz István, az Origo volt tulajdonosa kettő helyett hárommilliárdért láthatja el az MNB kommunikációs feladatait

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Matolcsy-család régi üzleti partnere, a bedarálása után egy ideig az Origót is tulajdonló Száraz István cége, a Frank Digital végezheti a tavaly megítélt 1,95 milliárd forintos keretösszeg helyett immár csaknem hárommilliárd forintért* a Matolcsy György elnökölte Magyar Nemzeti Bank kommunikációs feladatait 2019-20-ban, jelentette a K-Monitor korrupciófigyelő civil szervezet. Mint írják, Száraz cége tavaly valódi verseny nélkül nyerte el a megbízást, a másik ajánlattevő érvénytelen ajánlatot adott. Idén pedig a koronavírusjárványra hivatkozva emelték meg egymilliárddal a megbízás összegét.*

Tavaly írtuk meg, hogy közel 2 milliárdért a Vs.hu és az Origo volt tulajdonosa, bit.ly/Matolcsy-Ádám jó barátja végzi a...

Posted by K-Monitor on Monday, June 8, 2020

A K-Monitor "érdekességként" megjegyzi, hogy a kommunikációs feladatokat elnyerő Frank Digital a zálogjogosultja az NHB Banknak, aminek Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás a tulajdonosa.

*Helyesbítés: cikkünk eredeti változatában némi zavar miatt a K-Monitor tavalyi posztját szemléztem az eredeti pályázatról, nem pedig az annak kiegészítéséről szóló új posztjukat. Elnézést.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót