Száraz István, az Origo volt tulajdonosa kettő helyett hárommilliárdért láthatja el az MNB kommunikációs feladatait

A Matolcsy-család régi üzleti partnere, a bedarálása után egy ideig az Origót is tulajdonló Száraz István cége, a Frank Digital végezheti a tavaly megítélt 1,95 milliárd forintos keretösszeg helyett immár csaknem hárommilliárd forintért* a Matolcsy György elnökölte Magyar Nemzeti Bank kommunikációs feladatait 2019-20-ban, jelentette a K-Monitor korrupciófigyelő civil szervezet. Mint írják, Száraz cége tavaly valódi verseny nélkül nyerte el a megbízást, a másik ajánlattevő érvénytelen ajánlatot adott. Idén pedig a koronavírusjárványra hivatkozva emelték meg egymilliárddal a megbízás összegét.*

Tavaly írtuk meg, hogy közel 2 milliárdért a Vs.hu és az Origo volt tulajdonosa, bit.ly/Matolcsy-Ádám jó barátja végzi a...

Posted by K-Monitor on Monday, June 8, 2020

A K-Monitor "érdekességként" megjegyzi, hogy a kommunikációs feladatokat elnyerő Frank Digital a zálogjogosultja az NHB Banknak, aminek Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás a tulajdonosa.

*Helyesbítés: cikkünk eredeti változatában némi zavar miatt a K-Monitor tavalyi posztját szemléztem az eredeti pályázatról, nem pedig az annak kiegészítéséről szóló új posztjukat. Elnézést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér