1,25 millió dolláros óvadékot szabott ki a bíró Derek Chauvin-ra

Derek Chauvin, május 31-i rabosításakor.Fotó: Hennepin County Jail/AFP

Az óvadék megállapításával indult el Derek Chauvin egykori minneapolisi rendőr emberölési ügye. A vádlott a börtönből, videós közvetítés formájában vett részt a tárgyaláson, ahol Jeannice Reding bíró 1,25 millió dollárban szabta meg az óvadék összegét - írja a CNN. Ha azonban Chauvin bevállal néhány feltételt, miszerint szabadulása után nem vállal munkát biztonsági cégnél vagy rendőrségen, nem lép kapcsolatba George Floyd családjával, nem hagyja el Minnesota államot és beszolgáltatja az összes fegyverét és fegyvertartási engedélyét, az összeg egymillióra csökken.

Chauvint letartóztatásakor eredetileg gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, amit a múlt héten az ügyész emberölésre módosított.

Három társára - Thomas Lane-re, J. Alexander Kuengre és Tou Thaora - akiket bűnrészességgel vádolnak, egymilliós óvadékot szabtak ki, ami hasonló feltételekkel 750 ezer dollárra csökkenhet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.