Az oroszlányi Westcast gyárban dolgozott a 37 évesen koronavírusban elhunyt férfi

koronavírus
2020 június 11., 09:33

Az oroszlányi Westcast gyárban dolgozott az a 37 éves férfi, aki mindenféle alapbetegség nélkül hunyt el koronavírusban, tudta meg az RTL Klub.

A 37 éves férfi csoportvezetőként dolgozott a kipufogóöntvényeket gyártó cégnél, és pár nappal a halála előtt még bejárt dolgozni, ezért most leállították a gyárban a termelést és minden dolgozót tesztelnek. A hírt az oroszlányi önkormányzat is megerősítette, akik azt írják:

„Az érintett gyárral közvetlen kapcsolatban álló oroszlányi cégek újra elrendelik a szigorúbb óvintézkedéseket a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében. Így ismét kötelező lesz a maszkok viselése és akiknek a munkavégzése nem tartozik közvetlenül a termeléshez, azok részére az igazgatók engedélyezik a home office-t.”

A Wescast Hungary Autóipari Zrt. korábban azzal vált hírhedté, hogy május közepén bejelentették elküldenek 250 dolgozót, a kieső munakerőt pedig olcsóbbb, kölcsönzött munkaerővel pótolnák. Erre jelentkeztek a kirúgott dolgozók is, akiknek a cég azt mondta, hogy csak akkor foglalkoztatják őket, ha a korábban odaadott végkielégítést visszadják.