Svájcban kihívták a rendőröket egy nyolcéves fiúra, mert megkérdezte, hogy fizethet-e játékpénzzel a boltban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy nyolcéves kisfiú bement egy svájci falu boltjába és megkérdezte az eladókat, hogy fizethet-e eurónak kinéző játékpénzzel, mire az eladók kihívták rá a rendőröket.

Április végén történt az eset, a boltba tízéves fiútestvérével és kisebb lánytestvérével sétált be a fiú. A nála lévő pénz kinézetre hasonló volt az euróhoz, de kínai jelek voltak rajta és sima papírra nyomtatták, amit a kínai hagyomány szerint temetéseken szoktak elégetni, hogy ezzel biztosítsák az elhunyt boldog túlvilági életét. A gyerekek ezeket a papírokat gyűjtötték össze egy Sissach-i karneválon.

A boltosok azt mondták, hogy azért hívták a rendőröket, mert ez az eljárás, központi utasítás van rá. A rendőrök még házkutatást is tartottak a gyerekek otthonában, hogy kiderítsék tudatos pénzhamisításról van-e szó, de csak további játékpénzeket találtak. A túlkapásnak köszönhetően a kisfiú neve még 2032-ig benne lesz a rendőrség nyilvántartásában. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!