Svájcban már házasodhatnak a melegek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A svájci parlament csütörtökön törvényesítette a melegházasságot, és engedélyezte, hogy a leszbikus párok spermaadományt vegyenek igénybe, ha mesterséges úton szeretnének gyereket vállalni.

A törvényhozás 124 támogató és 72 ellenző szavazattal fogadta el a jogszabályt. A javaslatot csak a konzervatív Svájci Néppárt (SVP) és néhány egyéni képviselő kifogásolta. A közvélemény-kutatások szerint a svájciak többsége támogatja a melegházasságot. 

A melegek eddigi egyetlen lehetősége a bejegyzett élettársi viszony létesítése volt, de ez nem biztosított nekik ugyanolyan jogokat a honosítás és az örökbefogadás terén, mint a heteroszexuális pároknak. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!