Hétfőtől a járvány előtti működésre áll vissza az egészségügy

Június 15-től minden olyan diagnosztikai és terápiás tevékenységet el lehet végezni minden magyar egészségügyi intézményben, amire a betegeknek szüksége van - jelentette be Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter pénteken, a kormányzati Facebook-oldalon közzétett videóban.

Hozzátette, a járóbeteg szakrendelésen a megnövekedett várólisták csökkentésének érdekében óraszámkorlát nélkül lehet egészségügyi tevékenységet végezni.

A háziorvosok, házi gyerekorvosok esetében és a járóbeteg szakrendelőknél is megszűnik hétfőtől az a korlátozás, ami óránként négy beteg ellátását engedélyezte a rendelőkben.

Kásler szerint ezzel az egészségügy koronavírus-járvány előtti működésének visszaállítását célzó, május elején kezdődött folyamat zárult le.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér