Vádemelés Hajdú Péter volt cégénél költségvetési csalás miatt

Vádat emeltek Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cége, a Frizbi Entertainment Kft. ügyében - írja a Magyar Hang, értesülésüket a Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék is megerősítette. A vádemelést négy évig tartó nyomozás előzte meg. A főügyészség szerint két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, de azt nem árulták el a Magyar Hangnak, hogy Hajdú köztük van-e, a „közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében”.

A vád különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása - ez lényegében áfacsalást jelent, és mivel különösen nagy (50 és 500 millió forint közötti) tételről van szó, a büntetési tétel 5-10 év szabadságvesztés lehet.

A nyomozás 2016-ban indult, akkor még Hajdú vezette a Frizbi Entertainment Kft.-t, idézi fel a Magyar Hang. Néhány hónappal ezután viszont kiszállt a cégből, az új ügyvezető egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett. A Bors később megkereste a nőt Kárpátalján, aki azt mondta, soha nem találkozott Hajdúval, nincs közös cégük. 

Hajdú Péter nem válaszolt a Magyar Hang kérdéseire. Május elején jelent meg a hír, hogy ő lesz Mészárosné Kelemen Beatrix tévéinek vezérigazgatója.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó