"Odarohantam és nagy lendülettel odébb taszajtottam a fiút, akkor már észrevette, hogy itt nem fog sikerülni a rablás"

"A buszból már láttam, hogy a fiatal kirabolni készült az idős nőt. Hiába dudáltam, nem érdekelte, lökdöste a nénit," mondta a Blikknek az a miskolci buszsofőr, aki még múlt pénteken akadályozott meg egy rablást. Kis Károly Zsolt hozzátette:

"Tudtam, hogy a fedélzeti kamera rögzíti a történteket, többek között ezért is álltam meg így, hogy látszódjanak a felvételek. Odarohantam és nagy lendülettel odébb taszajtottam a fiút, akkor már észrevette, hogy itt nem fog sikerülni a rablás."

Az egykor Irakban is szolgáló honvéd jól kalkulált, a busz kamerái felvették az esetet: 

A buszsofőr hozzátette: nem tervezte megleckéztetni a támadót, csupán az érdekelte, hogy megvédje az idős hölgyet. 

"Feltessékeltem a buszra, egy megállót utazott velem, majd leszállt. Hiába kérdeztem, hogy hívjak-e mentőt, szenvedett-e bármilyen sérülést, azt mondta, nincs baj. Mindenesetre remélem, hogy jól van,"

mondta.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó