Földcsuszamlás volt Pilisborosjenőn, Üröm és Solymár között lezárták a 10-es főutat

katasztrófa
2020 június 14., 17:30

A Pest megyei Pilisborosjenőn a lezúduló esővíz egy mezőgazdasági területről a földet, valamint az útburkolatot elsodorva elöntötte és járhatatlanná tette a 10-es főút egy szakaszát.

Sárral és aszfaltdarabokkal borított utca Pilisborosjenőn
photo_camera Sárral és aszfaltdarabokkal borított utca Pilisborosjenőn. Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A rendőrség lezárta az út Üröm és Solymár közötti szakaszát, és közölte, hogy a sár és törmelék miatt járhatatlanná vált útszakasz megtisztításáig elterelik a forgalmat, az ürömi, valamint a solymári körforgalomnál visszafordítják az arra közlekedőket.

Tömöri Balázs polgármester egy sárral és aszfaltdarabokkal borított utcán Pilisborosjenőn
photo_camera Tömöri Balázs polgármester egy sárral és aszfaltdarabokkal borított utcán Pilisborosjenőn Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a 10-es főút egy csatlakozó, önkormányzati kezelésű mellékutcájának a burkolatát bontotta meg a heves esőzés, majd a főútra mosta azt, más hordalékkal együtt. A társaság szentendrei mérnökségének szakemberei egy rakodó- és egy seprűs tisztítógéppel megkezdték az útszakasz takarítását.

Munkagép a 10-es főút sárral és aszfaltdarabokkal borított szakaszán a vihar után Pilisborosjenőn
photo_camera Munkagép a 10-es főút sárral és aszfaltdarabokkal borított szakaszán a vihar után Pilisborosjenőn Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A főút nem sérült meg, a takarítást pedig ezekben az órákban befejezik.

Sárral és aszfaltdarabokkal borított utca Pilisborosjenőn
photo_camera Sárral és aszfaltdarabokkal borított utca Pilisborosjenőn Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A vasárnap délutáni vihar országszerte számos helyen okoz fennakadásokat: utakat öntött el az esővíz, a szél és a jég fákat döntött ki és épületeket rongált meg. A katasztrófavédelem kora délutáni tájékoztatása szerint csak Budapesten több mint 350 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. (MTI)