150 métert zuhant és szörnyethalt a sziklamászás junior világbajnoknője

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy versenyre készülve a mélybe zuhant és elhunyt Luce Douady francia junior sziklamászó.

Fotó: Luce Douady Instagram

Douady a Crolles és Saint-Pancrasse településekhez közeli Luisset sziklán gyakorolt barátaival vasárnap, amikor egy két mászórész közötti átkötő átjáróhoz érve, ereszkedés közben megcsúszott, és lezuhant. 150 méter zuhant, életét már nem tudták megmenteni.

A fiatal mászónő Douadyt az egyik legnagyobb tehetségnek tartották a sportágban. A boulder műfajban, azaz a heveder és biztosítás nélküli, relatíve alacsonyabb magasságban való mászás műfajában tavaly ifjúsági világbajnoki címet is nyert.

Felnőttek között 16 éves létére már világkupa ötödik helyezést is elért, az Európa-bajnokságon pedig bronzérmet szerzett. 

A francia hatóságok még vizsgálják a baleset körülményeit. (Le Dauphine / Teller Report)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!