6,5 milliárd forintot sem sajnál a kormány az augusztus 20-i rendezvényekre

Még jóval a járvány lecsengése előtt harangozta be a kormány, hogy a Szent István-napi rendezvényekkel és tűzijátékkal fog újraindulni az ország. Ez olyannyira nagyszábúsnak ígérzkezik, hogy 6,5 milliárd forintot fognak költeni csak a rendezvényekre, és ebben a tűzijáték ára még benne sincs.

A 24.hu vette észre a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH), valamint a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. által kötött szerződésben, hogy a megbízás értékének 70 százalékát, tehát nettó 4,6 milliárd forintot az NKH köteles kimeríteni, a fennmaradó 30 százaléka opciós. A tűzijátékra a kiírt közbeszerzési eljárás pedig jelenleg még csak ajánlattételi szakaszban van.

A szerződésből az azonban nem derül ki, hogy ebből a hatalmas összegből pontosan hol, és milyen típusú rendezvényeket készülnek szervezni.

Közben már több tízezren írták alá azokat a petíciókat, amiben azt kérik, hogy a rendezvényekre és a tűzijátékra szánt pénzt inkább a koronavírus károsultjainak megsegítésére fordítsák. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.