6,5 milliárd forintot sem sajnál a kormány az augusztus 20-i rendezvényekre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Még jóval a járvány lecsengése előtt harangozta be a kormány, hogy a Szent István-napi rendezvényekkel és tűzijátékkal fog újraindulni az ország. Ez olyannyira nagyszábúsnak ígérzkezik, hogy 6,5 milliárd forintot fognak költeni csak a rendezvényekre, és ebben a tűzijáték ára még benne sincs.

A 24.hu vette észre a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH), valamint a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. által kötött szerződésben, hogy a megbízás értékének 70 százalékát, tehát nettó 4,6 milliárd forintot az NKH köteles kimeríteni, a fennmaradó 30 százaléka opciós. A tűzijátékra a kiírt közbeszerzési eljárás pedig jelenleg még csak ajánlattételi szakaszban van.

A szerződésből az azonban nem derül ki, hogy ebből a hatalmas összegből pontosan hol, és milyen típusú rendezvényeket készülnek szervezni.

Közben már több tízezren írták alá azokat a petíciókat, amiben azt kérik, hogy a rendezvényekre és a tűzijátékra szánt pénzt inkább a koronavírus károsultjainak megsegítésére fordítsák. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót