Engedtek a lakástulajdonosok a lakbérből a járvány alatt

Engedékenyebbek voltak a lakástulajdonosok a bérlőikkel szemben, engedtek a lakbérből a koronavírus miatt, derül ki az ingatlan.com nem reprezentatív, 1200 lakást vizsgáló statisztikájából.

Eszerint a bérlők 40 százaléka kért a tulajdonostól lakbérkedvezményt, amit 97,5 százalékuk meg is kapott. A tulajdonosok további 35 százaléka pedig magától ajánlotta fel a kedvezményeket.A bérlők és a tulajdonosok 70 százalékban árcsökkentésben egyeztek meg, míg 15 százalékban ideiglenesen teljesen elengedték a lakbért.

Emellett a tulajdonosok 43 százaléka abba is belement, hogy ha egy bérlő nem tudja fizetni a lakbért, akkor az a kaucióból vonódjon le. (via hvg.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.