Februárról áprilisra halasztják a jövő évi Oscar-gálát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Dolby Theatre, Hollywood, Oscar

Februárról áprilisra halasztották a jövő évi Oscar-gálát a koronavírus-világjárvány miatt. 

A döntést, amiről már hetekkel ezelőtt cikkezett az amerikai sajtó, közleményben jelentette be az amerikai filmakadémia hétfőn. Az eredeti, február 28-i dátumot április 25-re mozgatták át. A jelölteket március 15-én jelentik be. 

Az indoklás szerint egyébként nem a járványveszély a halasztás oka, hanem az, hogy időt és lehetőséget akarnak biztosítani az alkotóknak, hogy befejezzék filmjeiket, amiknek a forgatásai vagy utómunkálatai félbemaradtak a járvánügyi helyzet eszkalálódása miatt.  

Azaz az akadémia meghosszabbította azt a dátumot is, ameddig mindenképp be kell mutatni a nagyközönség előtt an nevezésre szánt filmet. Erre az alkotóknak így december 31. helyett 2021. február 28-ig nyílik lehetőségük. 

A döntést az akadémia három nappal azután hozta meg, hogy a kaliforniai egészségügyi hatóságok engedélyezték a forgatások újraindulását Hollywoodban és egész Los Angelesben. (ABC)  

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!