Pornósztáros reklámmal hívja fel a figyelmet az internet veszélyeire az új-zélandi kormány

2020 június 15., hétfő 6:03

Új-Zéland kormánya pornósztáros reklámmal próbálja felhívni a szülők figyelmét arra, hogy milyen hatást gyakorolhatnak a gyerekekre a felnőtt filmek.

A nem mindennapi reklámban két meztelen pornósztár kopogtat be egy házba. Egy nő nyitja ki az ajtót, akivel közlik, hogy a fia gyakorlatilag éjjel-nappal pornót néz mindenféle eszközön. A pornósztárok, akiket humoristák játszottak, arra is kitérnek, hogy a valóságban sosem viselkednének úgy a partnerükkel szex közben, mint a filmen.

A reklám arra mutat rá, hogy a szülők feladata, hogy felvilágosítsák a gyerekeket a szexualitásról, ugyanis azok a fiatalok, akik az internetről tájékozódnak, egy igencsak torz képet kaphatnak a szexről és a partnerükkel való bánásmódról. Ezt ráadásul egy 2019-ben elkészült jelentés is bizonyítja, miszerint az új-zélandi fiatalok elsődleges eszköze az internet és a pornófilmek, ha a szexről akarnak tudni valamit.

Ez a reklám is egy sorozatba illeszkedik, amiben a új-zélandi kormány az internet gyerekekre gyakorolt veszélyeire figyelmeztet, például az internetes zaklatásra vagy a pedofíliára. (via Guardian)