Rejtélyes elefántpusztulás okát vizsgálják Botswanában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Ki tudja, miért, de tömegével pusztulnak Botswanában az elefántok. Az elmúlt két hónapban már 154 elhullott állat tetemét találták meg. Azt kizárták, hogy vadorzók ölték volna meg méreggel az elefántokat, mert a tetemeik nem voltak megcsonkolva, vagyis nem az agyarukért ölték le az állatokat.

Egy elefánt fürdőzik 2019. szeptember 28-án az Okavango deltájában, Nxaraga közelében. Tavaly nagy szárazság pusztított, ami miatt októberben mintegy ötven elefánt pusztult el. Most két hónap alatt 154 állat hullott el, egyelőre rejtély, hogy miért.Fotó: MONIRUL BHUIYAN/AFP

Kizárták a lépfenefertőzést, amely amúgy időnként tizedeli az állományt a világ legnagyobb elefántnépességű országában - a tágas szavannákon 135 ezer példány él. Tavaly októberben például mintegy ötven állat pusztult el lépfenében - igaz, mégegyszer ennyi a szárazság miatt.

A lakosságot óva intették az elpusztult állatok húsának elfogyasztásától, a megtalált tetemeket elégetik. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér