Szerdán dönt a kormány az idősek vásárlási idősávjának a sorsáról

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány szerdán dönt az idősek vásárlási idősávjáról.

A tisztifőorvos szerint a cél, hogy ezen a területen is visszatérjen az élet a megszokott kerékvágásba.

Müller bejelentette, hogy hétfőtől az egészségügyi ellátás is elkezdett visszaállni a normál működésre, a kórházakban a koronavírus miatt kiürített ágyak 80 százalékát újra fel lehet tölteni, 20 százalékot azonban továbbra is fent kell tartani a koronavírusos betegek kezelésére. A kórházi látogatási tilalmakat is részlegesen feloldották, az ezzel kapcsolatos részletszabályokat az adott intézmény főigazgatója határozza meg. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér