9 év börtönt kapott az élettársát részegen megfojtó pécsi férfi

Jogerősen 8 év 10 hónap börtönre, és 8 év közügyektől eltiltásra ítélete a Pécsi Törvényszék hétfőn azt a pécsi férfit, aki 2019 októberében egy délután részegen megfojtotta szintén ittas élettársát.

A tényállás szerint a férfi és élettársa, akik súlyos alkoholproblémákkal küzdöttek, 2019. október 20-án reggel óta folyamatosan italoztak lakásukban- vagy 3,5 liter bort és több kupica pálinkát megittak -, majd amikor kora délután az ital elfogyott, a sértett nő veszekedni, kiabálni kezdett a vádlottal.

A vádlott ekkor fellökte és megtaposta élettársát, majd felemelte, és a nyakát nagy erővel megragadva az ágyra lökte, több percen át szorította, a száját is befogta, majd ezt követően lefeküdt aludni.

A férfi délután 5 óra körül ébredt fel, ekkor észlelte, hogy élettársa nem mozog, ezért átszaladt a szomszédba és az ott lakó férfivel közölte, hogy az asszony meghalt, „mert vér folyik a szájából”. 

A férfi kihívta a mentőket, akiknek nem sikerült újraéleszteniük a sértett nőt, akinek a halálát az orvosszakértői vizsgálat szerint fojtás okozta.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott férfi beteg volt, beismerte bűnösségét, megbánást tanúsított, és azt, hogy a gyilkosságot „nem egyenes, hanem eshetőleges szándékkal” követte el.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.