9 év börtönt kapott az élettársát részegen megfojtó pécsi férfi

Jogerősen 8 év 10 hónap börtönre, és 8 év közügyektől eltiltásra ítélete a Pécsi Törvényszék hétfőn azt a pécsi férfit, aki 2019 októberében egy délután részegen megfojtotta szintén ittas élettársát.

A tényállás szerint a férfi és élettársa, akik súlyos alkoholproblémákkal küzdöttek, 2019. október 20-án reggel óta folyamatosan italoztak lakásukban- vagy 3,5 liter bort és több kupica pálinkát megittak -, majd amikor kora délután az ital elfogyott, a sértett nő veszekedni, kiabálni kezdett a vádlottal.

A vádlott ekkor fellökte és megtaposta élettársát, majd felemelte, és a nyakát nagy erővel megragadva az ágyra lökte, több percen át szorította, a száját is befogta, majd ezt követően lefeküdt aludni.

A férfi délután 5 óra körül ébredt fel, ekkor észlelte, hogy élettársa nem mozog, ezért átszaladt a szomszédba és az ott lakó férfivel közölte, hogy az asszony meghalt, „mert vér folyik a szájából”. 

A férfi kihívta a mentőket, akiknek nem sikerült újraéleszteniük a sértett nőt, akinek a halálát az orvosszakértői vizsgálat szerint fojtás okozta.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott férfi beteg volt, beismerte bűnösségét, megbánást tanúsított, és azt, hogy a gyilkosságot „nem egyenes, hanem eshetőleges szándékkal” követte el.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér