Az ország más részéről kellett rohamrendőröket vezényelni Dijonba erőszakos csecsen csoportok miatt

külföld
2020 június 16., 08:34

Rendőri erősítést kellett küldeni a francia Dijon városába, mivel annyira elharapózódott ott a csecsen csoportok által elkövetett erőszak. Hétfőn több mint 150 ember, közülük többen felfegyverkezve gyűltek össze a városban, hogy bosszút álljanak azért, mert egy csecsen tinédzsert állítólag megvert egy dealer. A vonulást megelőzően már több erőszakos incidens is történt, írja a BBC.

photo_camera Fotó: PHILIPPE DESMAZES/AFP

Egy csecsen férfi azt mondta a helyi sajtónak, hogy a csoportjukba Franciaország más részeiből, Belgiumból és Németországból is érkeztek.

link Forrás

A városi ügyészség közleménye szerint többen megsérültek, voltak, akik súlyosan, egy embert pedig lőtt sebbel vittek kórházba szombaton. Vasárnap is mintegy 200 ember gyűlt össze, erőszakos tervekkel. Hétfőn újraindult az erőszak, a férfiak csoportja kukákat és autókat gyújtott fel.

photo_camera Fotó: PHILIPPE DESMAZES/AFP

Hétfőn 110 további rohamrendőrt kellett a városba küldeni, mert Dijon saját állománya nem bírt a zavargó csecsenekkel. A helyi hatóságok szerint is az történt, hogy a csecsen közösség, illetve a helyi lakosság egy része között kialakult konfliktus miatt érkezett a csoport a városba, és a helyi lapból már idézett megszólaló is arról beszélt, hogy a helyi dealerek által összevert 16 éves fiatal miatt vannak ott, és eszük ágába sem volt lerombolni a várost.