Operatív Törzs: Küszöbön az egészségügyi dolgozók utazási korlátozásainak feloldása

Bár a koronavírus-járvány Magyarországon már hetek óta levonulóban van, a kormány továbbra is korlátozza az egészségügyi dolgozók (és velük együtt a rendvédelmi dolgozók és kormánytisztviselők) külföldre utazását.

Az orvosok és ápolók lassan három hónapja csak az ágazati miniszter engedélyével hagyhatják el az ország területét.

Ennek lehetséges változását harangozta be az operatív törzs keddi tájékoztatóján az MTI tudósítása szerint Kiss Róbert rendőr alezredes, amikor azt mondta, a veszélyhelyzet  megszűnésével

„az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók, valamint a kormánytisztviselők utazási korlátozásának feloldása és a mozik, színházak látogatásának engedélyezése is várható”.

A korlátozás feloldásának pontos dátumát azonban egyelőre nem közölte sem az operatív törzs, sem az illetékes minisztérium.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó