Brutális kegyetlenséggel öltek meg egy terhes nőt a Dél-afrikai Köztársaságban

A dél-afrikai rendőrség letartóztatott egy 31 éves férfit, aki feltételezhetően mellkason szúrt egy nyolc hónapos terhes nőt, majd felakasztotta egy fára a múlt héten.

A 28 éves Tshegofatso Pule június 4-én tűnt el, négy nappal később pedig egy járókelő találta meg Roodepoort külvárosában egy fán lógva. Ez már nem az első hasonló eset a Dél-afrikai Köztársaságban, egy évvel ezelőtt egy 25 éves nőt gyilkoltak meg egy kikötőben, egy másik fiatal nő testét pedig pénteken találták meg egy fa alá dobva.

A köztársaság elnöke, Cyril Ramaphosa a mostani eset után kiadott egy nyilatkoztatot, amiben elítélte a nemi alapú erőszakot.

„Undorral vesszük tudomásul, hogy ezekben az időkben, amikor az ország a világjárvány fenyegetéseinek súlyos veszélyével néz szembe, az erőszakos férfiak kihasználják a kijárási korlátozáskat, és nőket és gyerekeket támadnak meg” - mondta.

Az elnök szerint a dél-afrikai nők 51 százaléka tapasztalt már párkapcsolaton belüli erőszakot. Szerinte véget kell vetni az erről való hallgatásnak, mert azzal, hogy az emberek elfordítják a fejüket, amikor családon belüli bántalmazást látnak, maguk is bűnrészessé válnak. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér