Elköszönt Müller Cecília: A higiéniés szabályokat továbbra is be kell tartani!

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Mivel szerdán megszűnik a koronavírus-járvány miatt elrendelt különleges jogrend, az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatói is véget érnek, jelentette be Gál Kristóf rendőrségi szóvivő. Hozzátette: a törzs folytatja munkáját, figyelemmel kíséri a járvány alakulását, és ha szükséges, intézkedik. Az országos tisztifőorvos az aktuális adatsor ismertetésével kezdte, ami szerint szerdáig

  • 4078 főnél regisztrálták a fertőzést, 
  • közülük 567-en haltak meg,
  • és 2547-en gyógyultak meg.
  • Az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Jelenleg 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen. Müller Cecília most először ismertette az importált esetek számát:

mindössze 93-an hozták Magyarországra a vírust, ami az összes fertőzött alig két százaléka.

A legtöbb, 33, Ausztriából érkezett, tette hozzá.

"Még fogtuk a pezsgőspoharainkat 2019. decemberben, mikor Vuhanban történt valami, és felkeltette az epidemiológusok figyelmét. (..) Akkor még nem gondoltuk, hogy egy világjárvány kezdődik"

tekintett vissza a tisztifőorvos. Mivel Magyarországon korán bevezették a szükséges korlátozó intézkedéseket, és a lakosság azt fegyelmezetten betartotta, lassan terjedt a járvány, mondta. 

Mielőtt mindenkinek köszönetet mondott volna, Müller még figyelmeztetett: 

a pandémia még zajlik, a vírus még jelen van, a higiéniés szabályokat továbbra is be kell tartani. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér