Honduras elnöke koronavírusos

Honduras elnökének, Juan Orlando Hernandeznek pozitív lett a koronavírus tesztje, jelenleg kezelés alatt áll, és távmunkában dolgozik.

„Mint a nemzet elnöke és felelős állampolgára, szeretném bejelenteni, hogy a hétvégén rosszul éreztem magam, ma pedig COVID-19-cel diagnosztizáltak" - mondta Hernandez egy televíziós beszédben.

Hernandeznek enyhék a tünetei és a kezeléseknek köszönhetően jobban is érzi magát, de az orvosok pihenést javasolnak és teljes izolációt. Kezelés gyanánt Henandez gyógyszerkoktélokat kap, amik mikrodacint, azitromicint, ivermektint és cinket tartalmaznak.

Az elnök feleségét szintén pozitívra tesztelték, az országban pedig összesen 9656 a fertőzöttek száma. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér