Rácz Zsófia négy hónapon keresztül nem ért rá beszélgetni a Pedagógusok Szakszervezetének Ifjúsági Tagozatával

Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár, 4 hónapon keresztül zsinórban mondta le a találkozóját a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatával.

Az esetről a szakszervezet osztott meg egy Facebook-bejegyezést, amiben azt írják, hogy március 16 óta próbálnak meg leszervezni egy 30-60 perces találkozót Rácz Zsófiával, amiben a pedagógushiányról és túlterheltségről, az iskolai agresszióról és a lakhatási helyzetről szerették volna beszélgetni.

Az események kronológikus sorrendben:

  • A találkozót először március 16-a, délután három órára lett megbeszélve Budapestre, ami a szakszervezet egyes tagjainak oda-vissza egy 6 órás utat jelentett.
  • 11:46-kor Rácz Zsófia lemondta.
  • A következő időpont április 21-re szólt, de ekkor már csak Zoom-on keresztül tudtak volna beszélni a helyettes államtitkárral a járványhelyzet miatt. 13 órakor kezdődött volna a megbeszélés.
  • 12.13-kor Rácz Zsófia lemondta.
  • A szakszervezet azóta is többször írt és telefonált, hogy leszervezzék a beszélgetést, de ez azóta sem sikerült.

Megkérdeztük az Emmit, hogy miért mondta le Rácz Zsófia a beszélgetéseket, de nem kaptunk választ.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér