Tíz évet kapott a szüleit fenyegető és bántalmazó férfi

Tíz év fegyházbüntetést kapott az a Nógrád megyei férfi, aki a szüleit félelemben tartotta, fenyegette, kirabolta és bántalmazta.

A 47 éves férfi még 2018-ban több hónapon keresztül követelt pénzt a szüleitől, akik eleinte szeretetből adtak a fiuknak, de később már félelemből. Az idős szülők megpróbáltak elzárkózni a fiuk elől, de az nem hagyott fel a zaklatásukkal. Volt, hogy az édesanya a szomszédtól kért pénzt, hogy azt a fiának oda tudja adni, aki már a megölésével fenyegette. Később azonban, amikor a szülők már nem tudtak pénzt adni, a férfi ököllel verte, a fején rugdosta és késsel is megfenyegette apját, majd leköpte mindkét szülőjét.

A büntetett előéletű férfi ellen a Balassagyarmati Járási Ügyészség 2019 decemberében emelt vádat, most pedig elítélték folytatólagosan elkövetett rablás kísérlete, rablás bűntette és védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér