A házhozszállítást visszabonyolítja a kormány

POLITIKA
2020 június 19., 11:22

Miközben a kormány sorra hozza a könnyítéseket - például december 15-ig meghosszabbítja a járványügyi vészhelyzet alatt, illetve július 3-ig lejáró okmányok érvényességét, és automatikusan meghosszabbítja még azokat az építési engedélyeket is, melyek amúgy az év végéig szólnak -, a házhoz szállításban ideiglenesen hozott könnyítéseket eltörlik. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint az alapvető fogyasztási cikkeket (közért), vagy éttermi ételt forgalmazók a vészhelyzet megszűntével már nem szállíthatnak házhoz, csak ha ezt a tevékenységet bejelentik és nyilvántartásba is veszik.

Vagyis a vészhelyzet megszűntével be kell jelenteni az üzleten kívüli és a csomagküldő kereskedelmi tevékenység folytatását a kereskedő székhelye szerinti település jegyzőjénél.

Ezzel párhuzamosan az a könnyítés is megszűnik, amely a taxisok részvételét egyszerűsítette az áruk kiszállításában azzal, hogy mentesítette őket e tevékenység során a személyszállításra vonatkozó követelmények alól. (Via MTI)