A Fehér Ház sikertelenül próbálta visszavonatni a boltokból John Bolton kitálalós könyvét

John Bolton és Donald Trump az Ovális Irodában 2018. május 17-én.Fotó: SAUL LOEB/AFP

Zöld utat adott egy szövetségi bíró John Bolton egykori nemzetbiztonsági tanácsadó  memoárkötetének, ami az eddig kiszivárogtatott részletekből ítélve rendkívül kellemetlen dolgokat állít Donald Trump elnökről, például azt, hogy teljes nyíltsággal azért könyörgött volna a kínai elnöknek, hogy az mezőgazdasági termények felvásárlásával támogassa az újraválasztását.

A Fehér Ház próbálta ugyan megakadályozni a kötet publikálását, de a bíró úgy döntött, hogy túl későn tették ezt, amikor már annyi példány került ki a memoárból szerte a világon, hogy ha okozott is kárt egyes titkok publikálása, azt a kötet betiltása sem tenné már semmissé. 

A bíró ugyanakkor keményen ledorongolta Boltont, mondván a politikus kockára tette az Egyesült Államok nemzetbiztonságát azzal, hogy annak ellenére döntött a könyve publikálása mellett, hogy hivatalosan még nem zárult le a szöveg nemzetbiztonsági vizsgálata. Ezért a bíró szerint Bolton polgári- és büntetőperek elé nézhet és elveszítheti a kötetért felvett 2 millió dolláros előleget.

(via New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó