Remek drónvideót forgattak a félig fákon lakó ugandai oroszlánokról

A fajtársaiktól eltérően ők nem a földön, hanem nagy fák ágai között szeretnek ejtőzni napközben.

Ritkán látható drónvideót forgatott Alexander Braczkowski, a University of Queensland kutatója az ugandai Queen Elizabeth rezervátum oroszlánjainak sziesztázási szokásairól. 

Az itteni oroszlánok ugyanis - fajtársaik többségétől eltérően - előszeretettel töltik a napot fák ágai között. Braczkowski egy éven át tanulmányozta az itteni oroszlánok életmódját és többek között arra jutott, hogy a hímek vadászterületei a korábban feltételezettnél nagyobbak, aminek az lehet az oka, hogy a korábbinál messzebb kell eljárniuk, míg zsákmányt tudnak találni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér