Éjjel komoly zavargások voltak Stuttgartban, tucatnyi rendőr megsérült

bűnügy
2020 június 21., 06:58

Zavargások voltak szombat éjjel Stuttgart belvárosában, az órákig tartó utcai harcban több rendőr megsebesült.

photo_camera Fotó: Julian Rettig/dpa/AFP

A Baden-Württemberg tartományi főváros rendőrsége közölte: az indulatok egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tartott igazoltatás után szabadultak el.

A rendőrség szerint a kisebb csoportokba szerveződött támadók „rendkívüli agresszivitással” rontottak rá a rendőrökre, a burkolatból kiszakított utcakövekkel, építési területekről összeszedett rudakkal és egyéb tárgyakkal megrongáltak rendőrautókat is, és bezúztak kirakatokat.

A helyi erők nem bírtak a randalírozókkal, a megfékezésükre több mint 200 rendőrt vontak össze Stuttgart környékéről. A művelethez egy helikoptert is bevetettek. „Órák múltával lett csak nyugodtabb a helyzet” – áll a közleményben, ami szerint az összecsapásokban legalább 12 rendőr sebesült meg, és 20 embert őrizetbe vettek.

photo_camera Fotó: Simon Adomat/dpa/AFP

Az ARD beszámolója szerint a zavargás éjfél körül kezdődött, és hajnalig tartott. „Most megpróbáljuk feltárni, hogy mi is volt ez az egész, és mi lehet még belőle” – idéztek egy rendőrségi szóvivőt. Az utóbbi hetekben is történtek összetűzések többnyire fiatalokból álló csoportok és rendőrök között Stuttgartban, de nem annyira súlyosak, mint szombat éjjel. (MTI)