Éjjel komoly zavargások voltak Stuttgartban, tucatnyi rendőr megsérült

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Zavargások voltak szombat éjjel Stuttgart belvárosában, az órákig tartó utcai harcban több rendőr megsebesült.

Fotó: Julian Rettig/dpa/AFP

A Baden-Württemberg tartományi főváros rendőrsége közölte: az indulatok egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tartott igazoltatás után szabadultak el.

A rendőrség szerint a kisebb csoportokba szerveződött támadók „rendkívüli agresszivitással” rontottak rá a rendőrökre, a burkolatból kiszakított utcakövekkel, építési területekről összeszedett rudakkal és egyéb tárgyakkal megrongáltak rendőrautókat is, és bezúztak kirakatokat.

A helyi erők nem bírtak a randalírozókkal, a megfékezésükre több mint 200 rendőrt vontak össze Stuttgart környékéről. A művelethez egy helikoptert is bevetettek. „Órák múltával lett csak nyugodtabb a helyzet” – áll a közleményben, ami szerint az összecsapásokban legalább 12 rendőr sebesült meg, és 20 embert őrizetbe vettek.

Fotó: Simon Adomat/dpa/AFP

Az ARD beszámolója szerint a zavargás éjfél körül kezdődött, és hajnalig tartott. „Most megpróbáljuk feltárni, hogy mi is volt ez az egész, és mi lehet még belőle” – idéztek egy rendőrségi szóvivőt. Az utóbbi hetekben is történtek összetűzések többnyire fiatalokból álló csoportok és rendőrök között Stuttgartban, de nem annyira súlyosak, mint szombat éjjel. (MTI)