Éjjel komoly zavargások voltak Stuttgartban, tucatnyi rendőr megsérült

Zavargások voltak szombat éjjel Stuttgart belvárosában, az órákig tartó utcai harcban több rendőr megsebesült.

Fotó: Julian Rettig/dpa/AFP

A Baden-Württemberg tartományi főváros rendőrsége közölte: az indulatok egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tartott igazoltatás után szabadultak el.

A rendőrség szerint a kisebb csoportokba szerveződött támadók „rendkívüli agresszivitással” rontottak rá a rendőrökre, a burkolatból kiszakított utcakövekkel, építési területekről összeszedett rudakkal és egyéb tárgyakkal megrongáltak rendőrautókat is, és bezúztak kirakatokat.

A helyi erők nem bírtak a randalírozókkal, a megfékezésükre több mint 200 rendőrt vontak össze Stuttgart környékéről. A művelethez egy helikoptert is bevetettek. „Órák múltával lett csak nyugodtabb a helyzet” – áll a közleményben, ami szerint az összecsapásokban legalább 12 rendőr sebesült meg, és 20 embert őrizetbe vettek.

Fotó: Simon Adomat/dpa/AFP

Az ARD beszámolója szerint a zavargás éjfél körül kezdődött, és hajnalig tartott. „Most megpróbáljuk feltárni, hogy mi is volt ez az egész, és mi lehet még belőle” – idéztek egy rendőrségi szóvivőt. Az utóbbi hetekben is történtek összetűzések többnyire fiatalokból álló csoportok és rendőrök között Stuttgartban, de nem annyira súlyosak, mint szombat éjjel. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér