Megtartják a mekkai zarándoklatot, de nagyon korlátozott részvétellel

Július végén megtartják a mekkai zarándoklatot, az iszlám öt pillérének egyikét, de a koronavírus-világjárvány miatt nagyon korlátozott részvétellel – közölte Szaúd-Arábia a SPA hivatalos szaúdi hírügynökség jelentése szerint.

Muszlim zarándokok kerülik meg a Kába-követ Mekkában 2018. augusztus 21-én. Az 5 napos zarándoklat minden olyan muszlimnak kötelező legalább egyszer az életében, ha az egészsége és az anyagi helyzete megengedi.Fotó: Dar Yasin/AP

A hírügynökség szerint csak a szaúdi királyságban tartózkodó (bármilyen állampolgárságú) emberek vehetnek részt a háddzsban a vírus terjedésének megakadályozását célzó óvintézkedések értelmében. A kormány nem közölte, hogy hányan vehetnek részt a zarándoklaton.

Az öt napig tartó mekkai nagyzarándoklaton, ami idén július végén kezdődik, rendszerint 2 millióan vesznek részt a világ minden részéből. Szaúd-Arábia állam fennállásának 90 éve alatt még soha nem mondták le a háddzst.

Februárban leállították az évente elvégezhető kis zarándoklatot, az umrát, miután kitört a koronavírus-járvány a térségben. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér