Milliárdos lett az, aki felújíthatta Orbán irodáját

gazdaság
2020 június 22., 13:39

A folyamatos építkezéseknek köszönhetően milliárdos osztalékot vehetett ki a cégéből a Miniszterelnökségnek otthont adó Karmelita-kolostort is felújító mérnökiroda, a Confector Mérnökiroda Kft. tulajdonosa – írja az mfor.hu.

2019-ben a Holman Sándor többségi tulajdonában lévő Confector a 4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 364 millió forintos profitot ért el, az eredménytartalékból pedig 1,5 milliárd forint osztalékot vettek ki, amiből 1,3 milliárd forint Holmant illette. Az 1990-ben alakult, egyházi épületek renoválásával foglalkozó Confector Kft.-ből egy évvel előtte csak 300 milliós osztalékot szavaztak meg maguknak a tulajdonosok, de 2018-ban 1,6 milliárd forint kifizetéséről döntöttek.

Hogy a 12 ezer m2-es Karmelita-kolostor átépítése mennyibe került az adófizetőknek, nem tudni biztosan, de a munkálatokra 13,3 milliárd forint értékű szerződést kötöttek a Confector Kft.-vel, ami sorra kapja az újabb megbízásokat a Várkapitányság Zrt.-től, más cégnek kevés az esélye. De a lap arról ír, hogy a Holman család többi tagjának is bőven jut megrendelés a Várkapitányság Zrt.-től. (mfor.hu)