Milliárdos lett az, aki felújíthatta Orbán irodáját

A folyamatos építkezéseknek köszönhetően milliárdos osztalékot vehetett ki a cégéből a Miniszterelnökségnek otthont adó Karmelita-kolostort is felújító mérnökiroda, a Confector Mérnökiroda Kft. tulajdonosa – írja az mfor.hu.

2019-ben a Holman Sándor többségi tulajdonában lévő Confector a 4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 364 millió forintos profitot ért el, az eredménytartalékból pedig 1,5 milliárd forint osztalékot vettek ki, amiből 1,3 milliárd forint Holmant illette. Az 1990-ben alakult, egyházi épületek renoválásával foglalkozó Confector Kft.-ből egy évvel előtte csak 300 milliós osztalékot szavaztak meg maguknak a tulajdonosok, de 2018-ban 1,6 milliárd forint kifizetéséről döntöttek.

Hogy a 12 ezer m2-es Karmelita-kolostor átépítése mennyibe került az adófizetőknek, nem tudni biztosan, de a munkálatokra 13,3 milliárd forint értékű szerződést kötöttek a Confector Kft.-vel, ami sorra kapja az újabb megbízásokat a Várkapitányság Zrt.-től, más cégnek kevés az esélye. De a lap arról ír, hogy a Holman család többi tagjának is bőven jut megrendelés a Várkapitányság Zrt.-től. (mfor.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér